ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΓΑΜΟΥ

1. Παράβολο Χαρτοσήμου των 15 €, (διατίθεται στη εφορια).

2. Αγγελία του Γάμου σε τοπική εφημερίδα.

3. Πιστοποιητικά αγαμίας απο τις ενορίες των μελλονύμφων. Σε περίπτωση που η ενορία ανήκει σε άλλη Μητρόπολη θα πρέπει το πιστοποιητικό να επικυρωθεί απο εκείνη την Μητρόπολη.

4. Σε περίπτωση που προηγήθηκε πολιτικός Γάμος χρειάζεται επικυρωμένο αντίγραφο πράξης πολιτικού Γάμου.

5. Σε περίπτωση διαζυγίου χρειάζεται:

(α.) εάν πρόκειται για θρησκευτικό Γάμο το διαζευκτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως που αναφέρει την ένδειξη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ ΔΙΑ ΤΗ ΤΕΛΕΣΙΝ ΔΕΥΤΕΡΟΥ (η ΤΡΙΤΟΥ) ΓΑΜΟΥ.

(β.) εάν πρόκειται για πολιτικό διαζύγιο την ανάλογη ληξιαρχική πράξη επικυρωμένη απο τον Δήμο.

6. Σε περίπτωση που οι μελλόνυμφοι έρχονται σε Β΄η Γ΄Γάμο εξαιτίας χηρείας, χρειάζεται πιστοποιητικό θανάτου του (η της) πρώην συζυγου

  • Είναι παράκληση μας κατά την τέλεση του μυστηρίου οι γυναίκες του άμεσου συγγενικού περιβάλλοντος όπως και η παράνυμφος(κουμπάρα) να προσέρχονται ευπρεπώς ενδεδυμένες (δηλ. Όχι κοντά η εξώπλατα φορέματα ή παντελόνια). Η υπενθύμιση αυτή έρχεται να δηλώσει όχι την κακώς νοούμενη αυστηρότητα της Εκκλησίας αλλά την αίσθηση της συμμετοχής μας και την ιερότητα των μυστηρίων της Εκκλησίας και όχι απλά συμμετοχή μας σε κοινωνικό γεγονός.
  • Απο την 1η/1/2011 απαγορεύονται οι στολισμοί εντός και εκτός (σκαλιά του Ιερού Ναού) επειδή στο παρελθόν παρουσιάστηκαν ανεπίτρεπτες υπερβολές, ξένες και προς το μυστήριο του γάμου και με την ιερότητα του χώρου, επιτρέπονται δυο ανθοστήλες στον σολέα.
  • Απαγορεύεται επίσης η ρίψη ρυζιού, κουφετών και λουλουδιών κατά το «χορό του Ησαΐα», επιτρέπονται κατά την έξοδο απο τόν Ναό (στην αυλή)
  • Για κάθε άλλη διευκρίνηση ή απορία να επικοινωνήσετε με τους Ιερείς του Ιερού Ναού κατά τις ώρες γραφείου (2310-650069)
  • Ο παράνυμφος εάν είναι έγγαμος, πρέπει να έχει παντρευτεί με Θρησκευτικό Γάμο.
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2019 ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

Follow us: