1. Η Τέλεση των Ιερών Ακολουθιών και Μυστηρίων θα γίνεται πλέον παρουσία πιστών.
2. Ο συνολικός αριθμός των εντός των χώρων λατρείας παρευρισκόμενών καθορίζεται σύμφωνα με την αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά 10 τ.μ. επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση ενός και ημίσεος (1,5) μέτρου μεταξύ τους. Σε περίπτωση που η επιφάνεια του χώρου λατρείας υπερβαίνει τα 500 τ.μ., ως μέγιστος αριθμός παρευρισκόμενών ορίζεται ο αριθμός πενήντα (50).
3. Οι υπόλοιποι πέρα των πενήντα (50) ατόμων, θα παραμένουν στον προαύλιο χώρο προσευχόμενοι και τηρώντας την απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ τους ή θα μπορούν να εισέρχονται στην κάτω αίθουσα του ναού που θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος, με τα απαραίτητα μέτρα απόστασης και υγιεινής, όπου θα αναμεταδίδεται η Ακολουθία ζωντανά με εικόνα και ήχο.
4. Στην είσοδο του Ναού θα εφαρμόζεται ελεγχόμενη αναμονή των πιστών για την αποφυγή συνωστισμού κ υποχρεωτική διαδικασία απολυμάνσεως των χεριών.
5. Κατά την διάρκεια της παραμονής στο Ναό, οι πιστοί, με προσωπική τους ευθύνη και μέριμνα, συνιστάται να φέρουν προστατευτική μάσκα(η οποία θα αφαιρείται κατά την Θεία Μετάληψη). Εάν κάποιος πιστός, κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Ναό, παρουσιάσει συμπτώματα ασθενείας, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την άμεση και ασφαλή απομάκρυνση του ή, εφόσον αυτό δεν είναι δυνατό, για την ασφαλή μετακίνηση του σε ειδικό χώρο προς αποφυγή επαφής με άλλα πρόσωπα.
6. Κατά την προσέλευση στην Θεία Μετάληψη, την διανομή του αντιδώρου, του άρτου, των κολύβων κτλ ευλογιών, πέραν της τηρήσεως των ανάλογων αποστάσεων, τηρούνται και οι σχετικές υγειονομικές προφυλάξεις.
7. Όλα τα παιδιά θα βρίσκονται στο προαύλιο χώρο , εκτός του Ναού, και θα εισέρχονται κατά την Θεία Μετάληψη, όχι μόνα τους αλλά συνοδευόμενα, για να τηρούνται οι αποστάσεις.
8. Όσοι πιστοί ανήκουν στις υγειονομικά ευπαθείς ομάδες, πρέπει να αποφύγουν την έξοδο από το σπίτι, χάριν της προστασίας της υγείας τους και των αδελφών τους.
9. Δεν θα πραγματοποιούνται επιμνημόσυνες και λοιπές δεξιώσεις στις αίθουσες του Ναού, προς αποφυγή συνωστισμού.
10. Όσον αφορά στην τέλεση Ιερών Μυστηρίων Γάμου, Βαπτίσεως και Εξοδίων Ακολουθιών, ισχύουν τα παραπάνω.
11. Παραμένει η αναστολή λειτουργίας των Κατηχητικών Σχολείων, της Βυζαντινής μουσικής, των Συνάξεων και άλλων συναφών δραστηριοτήτων.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

two + eight =

© 2019 ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

Follow us: