Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου κ Ελένης Ηλιουπόλεως Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση: Κ.Κωνσταντινίδη 26 τ.κ: 56431
Τηλέφωνο Ναού : 2310 650069 Φαχ: 2310 654721
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : AgKonstEleni@imnst.gr
Όρια Ενορίας απο τις εξής oδούς: Ωραιοκάστρου,Μακρυγιάννη,Νικομηδείας,Περικλέους,Ιθάκης,Ηρώων Πολυτεχνείου,Αλέξανδρου Παπάγου,Καραολή και Δημητρίου,Πάρνηθος,Μικράς Ασίας,Κροίσου,Δενδροποτάμου.
Πληθυσμός Ενορίας:περίπου 12.000 κάτοικοι

Στον Ιερό μας Ναό πραγματοποιούνται πέντε Ιερές Πανηγύρεις:

  • Η πρώτη,μεγαλύτερη και κυριότερη είναι στις 21 Μαϊου, ημέρα μνήμης των Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στους οποίους είναι αφιερωμένος ο Ι.Ναός.Κάθε χρόνο,την παραμονή το απόγευμα στις 18:00 τελείται Λιτανεία της Ι.Εικόνος των Αγίων στους δρόμους της Ενορίας με τη συμμετοχή της μπάντας της Αστυνομίας.Στις 19:00 τελείται Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και στη συνέχεια στις 22:00,Ι.Αγρυπνία.Ανήμερα το πρωί τελείται Πανηγυρική Αρχιερατική Θ.Λειτουργία και το απόγευμα Ι.Παράκληση των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.Σε όλες τις Λατρευτικές εκδηλώσεις προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.Επίσης στην κατακόμβη του Ναού λειτουργεί έκθεση χριστιανικού βιβλίου και ενοριακό ζαχαροπλαστείο.
  • Η δεύτερη Πανήγυρη είναι στις 21 Ιανουαρίου μνήμη του Οσίου Πατρός Μαξίμου του Ομολογητού στον οποίο ειναι αφιερωμένο το Παρεκκλήσι που βρίσκεται στο δεξιό κλίτος του Ι.Ναού.
  • Η τρίτη Πανήγυρη είναι στις 11 Ιουνίου μνήμη του Αγίου Πανευφήμου Αποστόλου Βαρνάβα στον οποίο είναι αφιερωμένο το Παρεκκλήσι που βρίσκεται στην κατακόμβη του Ι.Ναού.
  • Η τέταρτη Πανήγυρη είναι στις 8 Νοεμβρίου εορτή της Σύναξης των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των Επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων.Στον Ναό μας φυλλάσεται η θαυματουργός εφέστιος εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ,Ιερό κειμήλιο που την έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες από την Προύσα της Μ.Ασίας.Κάθε χρόνο τελείται Ι.Αγρυπνία.
  • Η πέμπτη Πανήγυρη είναι στις 17 Σεπτεμβρίου,μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Γυναικών Σοφίας,Πίστεως,Ελπίδος και Αγάπης,στις οποίες είναι αφιερωμένο το Ενοριακό μας Συσσίτιο.
  • Πάντοτε στην μνήμη των εορταζομένων προστατών Αγίων μας,τελείται Εσπερινός και Θ.Λειτουργία.
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2019 ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

Follow us: